torsdag 27 augusti 2015

Sol, bad, grill och Bonito

Var i helgen nere med tjejen vid Ringhals och körde lite landfiske blandat med sol, lite bad och grill. Fiskade inte speciellt länge och fick 1, tappade 1 samt missade några hugg. Var 12 båtar som mest när vi var där och en hel del folk från land. Flera båtar låg inom kastavstånd så det var lite svårfiskat. Som vanligt var det fullt med folk inne i förbudet, men av det jag kunde se så tro det eller ej så var det nog utanför förbudet det såg ut att komma upp mest fisk. Iofs så såg jag inte jättetydligt hur mycket det kom upp där inne men av ögat att dömma både på land och i vattnet så var det helt klart mest fisk utanför. En skön avkopplande dag med tjejen helt enkelt. =)

//Niklas

Grymma fiskar! 

fredag 21 augusti 2015

Brunsnultror, taggmakrill och skäggtorsk på durken.

Igår åkte jag med min gamle skipper Dan " kattmannen "  Lundqvist ut på en havsfisketur i det fina sommarvädret. Målet för dagen var pillefiske efter bl.a brunsnultror. Både jag och Danne har fått flera brunsnultror förut över 250 gr men då låg viktgränsen på 300 gr i storfiskregistreringen. Mitt egna pb är på 296 gr. Vi började på väst Orskär men fisket var trögt på morgonen där så vi testade några andra ställen för att senare återkomma dit. På tredje grundet fick Danne omgående en skäggtorsk en fisk som jag om jag minns rätt bara fått en gång förut för många år sedan. Den var på 430 gr tror jag. Efter ett antal drifter hade vi fått ca 15 st skäggtorskar, knot, långor, torskar, glyskoljor, makrill och den fredade pigghajen som ofredade våra räktackel. Alla skäggtorskar var stöpta i samma form mellan 200-240gr ca. Klockan gick och vi åkte tillbaks dit vi började igen.

Danne med skäggtorsk

Skäggis

Första nedsläppet så får vi omgående hugg av gyltor, gott dom har vaknat till liv. Min första fisk blir en brunsnultra som i båten väger 270 gr. ( Iland 5 timmar senare 260 gr ) gott mos. Danne fotograferar min fisk och släpper sedan i sitt tackel, han får hugg och vevar upp. Håven skriker han, jag tar fram håven och håvar en taggmakrill som danne fått. Helt grymt 420 gr väger den i båten ( Iland senare 410 gr ). Fantastiskt både brunsnultra och taggmakrill på samma tur.

Brunsnultra

Dannes taggmakrill

Sedan nappar det gyltor och annat blandat med jämna mellanrum och även här blandar sig pigghajar in i leken. Lite väl ofta så att vi med jämna mellanrum får flytta oss. Dom tar våra krokade fiskar brutalt. Bitmärken och helt avbitna fiskar kommer upp och ofta hajar med i vikter upp till 5 kg.

Pigghajstorsk

Vi kör på men huggintensiteten avtar efter hand men vi lurar upp några brunsnultror till där jag lyckas få en som väger 260 gr i båten. ( iland 250 gr ). Det börjar bli sent och vi packar nöjda ihop för att köra in i hamn. En lyckad tur både fiskemässigt och vädermässigt. 14 arter fångade varav några rariteter.//Anders

Hemgång

måndag 17 augusti 2015

Bonitofiske är roligt!

Igår var jag nere tillsammans med Mattias igen och nötte efter en av dom roligare fiskar man fiskat efter Bonito. Fisket började riktigt trögt med endast 1 fisk på trolling. Vi beslutade oss för att ankra upp och testa spinnfiska dom vilket gav bättre utdelning. Det blev ett gäng upp några tappade och några hugg. Fördelningen var inte jätterättvis, men Mattias lyckades iallafall få en på sitt sista kast för dagen ;) Alla var stöpta i samma form som vanligt.. från typ kilot och några hekto upp. Fick även testat ett nytt spö, ett riktigt fint Saltybeast spö från spro upp till 150gr. Verkligen superskönt!

//Niklas



lördag 15 augusti 2015

Det är kontraster i fiske.

Nu är semestern slut och värmen har kommit som sig bör. Inte gör det något när man haft trevligt på semestern ändå. Förresten så föredrar jag 20 grader framför 27 grader. Det har blivit lite hamnfiske hemmavid i värmen, inga stora laxar som nappat men betydligt mindre firrar. Riktigt små faktiskt, minifiskar kan man nog säga. :).
Catarina med storfisk.


En handfull skrubba


Niklas och jag var iväg en stund och fiskade mört häromdagen, dom var på plats men dom stora uteblev. Niklas var även iväg och tittade efter multar en dag men såg inte en enda trots att han var på flera kända ställen.

Mört i hygglig size.

Kranar i Göteborgs hamn.
Avslutar med en bild på en bil som jag hittade mitt i skogen när vi var i Catarinas hemby på semestern, den hade typ vuxit fast i skogen. Den låg mitt i skogen lång från någon väg och det var inte igår den hamnat där. En Opel var det modell okänd.//Anders

Begagnad Opel





onsdag 12 augusti 2015

Bergeforsens laxodling med Stören Sören.


Som tidigare skrivits så har vi varit i Sundsvall på besök och fiskat  lax och ruda. Vi fick även en exklusiv visning på Bergeforsens laxodling då Catarinas släktingar känner dom som har hand om odlingen. Vi fick även se notdragning efter avelsfisk. Riktigt kul. Odlingen är grymt stor med mängder av bassänger med smolt.

Massor av bassänger.

Stor bassäng liten människa.
Odlingen förser bl a Indalsälven med smolt. Bergeforsens kraftverk ligger en liten bit från odlingen. Där är det stopp för laxen.

Kraftverket vid Indalsälven.

I en av bassängerna huserar Stören Sören som varit på odlingen sedan 1969 då han fastnade i ett nät utanför Sundsvall. Senast vi såg Sören var säkert 20 år sedan. Då vägde han nog 10 kg men nu vägde han ungefär 35 kg.

Stören Sören

Sören igen

Här är några kort från notdragningen där dom fick en hel del avelsfisk. Riktigt roligt att se på.



Lax i noten.

Avelsfiskarna läggs över i ett stort kar på en släpvagn som sedan fort körs iväg för att kramas på rom och mjölke.


Som sagt så hade jag turen att få tillfälle att fiska ett pass i älven vilket var riktigt kul. Två laxar upp men en var lite felkrokad så den återutsattes. Tappade även en fin.

In action

Min lax avblodas.
Till slut måste jag ta med en bild på Rudan på 1,93 kg som jag fick som jag blev ovanligt glad för :)
Sjukt fräck fisk. //Anders

Glad gubbe


fredag 7 augusti 2015

Laxfiske idag med fin lax i håven.

Idag hade jag turen att få tillfälle att fiska lax i indalsälven. Dom hade fått ett återbud på ett dagspass. Tyvärr var det mycket högt vatten och då är det inget vidare fiske på den sida jag skulle fiska på. Hur som helst fick jag först en felkrokad i 12 kilosklassen som fick gå tillbaka. Sjukt kul fight. Och strax efter fick jag hugg igen och en ännu värre fight . Och den laxen var rättkrokad med en vikt av 10,6 kg.snacka om glädje. Sedan hade jag en till på som gick loss. Det var det som hände förutom en massa bottennapp. Nu har man laxfrossa hi hi//Anders


onsdag 5 augusti 2015

Norrlandsruda

I morse fick jag en ruda på fina 1,93 kg i Nordansjösjön i Västernorrland. Gott när man lyckas med det man vill uppnå.
Harrfisket gick om intet då det var alldeles för högt vatten så det har blivit jiggfiske efter abborre och id istället. Inte fy skam det heller. //Anders


tisdag 4 augusti 2015

Mer Bonitos

Körde tillsammans med Mattias i går igen! Lyckades skrapa ihop 7stycken fiskar, sjukt beroendeframkallande fiske alltså! Huggen är en riktig kick. Man vill bara ut igen!, men nu har man börjat jobba efter 4v semester... Lär gå med abstinens fram tills nästa pass ;)


/Niklas

Snyggheten på fisken går ju inte klaga på heller! 



söndag 2 augusti 2015

Följer trenden - Bonitos!

Blev medbjuden av Mattias Jonsson för att fiska Bonito i Torsdags, vilket man inte kunde tacka nej till. Väl nere tog det inte många sekunder innan en bet på som jag fick ta så var den saken biff. Min första Bonito! Riktigt coolt. =) sedan flöt det på med ett gäng, varav ett dubbelhugg där båda hamnade i båten. Åkte även ner på fredagen i blåsvädret och körde, väldigt mycket trögare då men vi lyckades lura 2 upp i båten. Ett riktigt ballt fiske med stenhårda hugg och roliga fighter. Hoppas det fylls på med jämna mellanrum så man får fler chanser till detta fräcka fiske.
Tack för 2 kanon turer Mattias!

Att tillägga är att under dessa 2 dagarna jag och Mattias var ute stog flertalet fiskare inne på förbudsområdet och fiska. Vilket är tråkigt, då säkert flertalet av dom landfångade Bonitosarna kommer där inne från. Men det var långt ifrån alla som stog där inne. Flertalet stog på rätt sida förbudet också. =)

//Niklas

Mördarmaskin!